czwartek, 23 listopada 2017

Frużelina truskawkowa


Frużelina nazywana też owocami w żelu choć bardziej przypomina kisiel :)
Wspaniały dodatek do gofrów,naleśników czy lodów :)

SKŁADNIKI

✤ 500 g truskawek
✤ 100 g cukru
✤ łyżka mąki ziemniaczanej
✤ pół szklanki wody

Truskawki kroimy na mniejsze części i zasypujemy cukrem,odstawiamy aż puszczą sok.
Na małym ogniu gotujemy truskawki przez kilka minut.Mąkę rozpuszczamy w zimnej wodzie i wlewamy do gotujących się truskawek.Mieszamy do uzyskania gęstego żelu/kisielu.Zostawiamy do ostudzenia.Przechowujemy w lodówce.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drożdżowy kwiatek z nutellą

Drożdżowy kwiatek z nutellą znika w oka mgnieniu. Pyszna propozycja do kawy lub na podwieczorek. Warto użyć do wykonania oryginalne...