wtorek, 19 grudnia 2017

Racuchy z jabłkami


Prosty przepis na puszyste racuszki z jabłkami.Są lżejsze i dużo mniej tłuste niż drożdżowe racuchy.
świetne na podwieczorek czy kolację oprószone cukrem pudrem lub podane z dżemem :)


SKŁADNIKI

✤ jajko
✤ szklanka mleka
✤ dwie szklanki mąki
✤ 4 łyżki cukru
✤ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
✤ 2 jabłka
✤ olej do smażenia


Jajko z cukrem ubijamy na puszystą masę.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem,miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników.Jabłka obieramy i ścieramy na tarce,dodajemy do masy i mieszamy.Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju i odkładamy na papierowy ręcznik.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drożdżowy kwiatek z nutellą

Drożdżowy kwiatek z nutellą znika w oka mgnieniu. Pyszna propozycja do kawy lub na podwieczorek. Warto użyć do wykonania oryginalne...