Prosty przepis na puszyste racuszki z jabłkami.Są lżejsze i dużo mniej tłuste niż drożdżowe racuchy.
świetne na podwieczorek czy kolację oprószone cukrem pudrem lub podane z dżemem :)
SKŁADNIKI
✤ jajko
✤ szklanka mleka
✤ dwie szklanki mąki
✤ 4 łyżki cukru
✤ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
✤ 2 jabłka
✤ olej do smażenia
Jajko z cukrem ubijamy na puszystą masę.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem,miksujemy na najniższych obrotach do połączenia składników.Jabłka obieramy i ścieramy na tarce,dodajemy do masy i mieszamy.Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju i odkładamy na papierowy ręcznik.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz